Всичко обичам, особено когато съм гладна, тогава само топъл хляб и меродия са ми достатъчни. Обичам тиквеник и днес си направих.А вие какво обичате да хапвате ?
+4
pljushen
Rhino
Надя
Emma
8 posters
ШКЕМБЕ-ЧОРБА - заведение за кулинарни наслади
Надя- Брой мнения : 2752
Join date : 23.04.2009
Rhino- Брой мнения : 6497
Join date : 23.04.2009
Местожителство : everywhere
Emma написа:Здравеите , Хора!
Как я карате ?
Откакто бях във Норманди, във Франция и така съм се запалила по миди, че след като ги правих няколко пъти, сега ги купувам готови и преди малко пак хапнах. Установих, че много обичам миди.
А вие какво обичате да хапвате ?
И аз обичам миди, ама български не смея много да ям.
Вчера забъркахме един боб, страхотно върви в студа с наденичка и греяно винце.
Rhino- Брой мнения : 6497
Join date : 23.04.2009
Местожителство : everywhere
Надя написа:Всичко обичам, особено когато съм гладна, тогава само топъл хляб и меродия са ми достатъчни. Обичам тиквеник и днес си направих.А вие какво обичате да хапвате ?
Аз пък много обичам печена тиква. С орехи и медец. Тези дни пак ще сложим една тава.
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
Надя написа:Всичко обичам, особено когато съм гладна, тогава само топъл хляб и меродия са ми достатъчни. Обичам тиквеник и днес си направих.А вие какво обичате да хапвате ?
И аз понякога обичам и си бях направила преди време, ама това е сигурно веднъж в годината.
Иначе не обичам тиква никак, ама никак. Освен ако не на супа...ама и това рядко се прави.
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
Rhino написа:
Вчера забъркахме един боб, страхотно върви в студа с наденичка и греяно винце.
Боб и аз сам правила , ама аз понеже наи-мразим да готвим , правя една огромна тенджера и после замразявам и така има за няколко пъти, ако ми се прияде.
Понякога е трудно с това ядене, не знaм как е при вас, ама аз и в ресторант сам така, колкото повече има, все ми е по-трудно да избера какво да ям.
Надя- Брой мнения : 2752
Join date : 23.04.2009
Пък Еми, аз сега съм на диета и често се сещам за твоята тиквена супа. Знаеш ли, почна да ми харесва.
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
Хубава е , Наде. Всеки може сам да си направи вкуса както му харесва.
Аз днес излизах и после ядох една супа от различни зеленчуци в един ресторант, даже не знам какво имаше в нея , но ми беше малко силна...маи имаше джинджифил.
Иначе имаше и едно запечено блюдо с паста и бекон и беше много хубаво. Даже си мислих, че ако някога направя у нас, ще сложа и малко гъби!
Аз днес излизах и после ядох една супа от различни зеленчуци в един ресторант, даже не знам какво имаше в нея , но ми беше малко силна...маи имаше джинджифил.
Иначе имаше и едно запечено блюдо с паста и бекон и беше много хубаво. Даже си мислих, че ако някога направя у нас, ще сложа и малко гъби!
Rhino- Брой мнения : 6497
Join date : 23.04.2009
Местожителство : everywhere
Emma написа:Rhino написа:
Вчера забъркахме един боб, страхотно върви в студа с наденичка и греяно винце.
Боб и аз сам правила , ама аз понеже наи-мразим да готвим , правя една огромна тенджера и после замразявам и така има за няколко пъти, ако ми се прияде.
Понякога е трудно с това ядене, не знaм как е при вас, ама аз и в ресторант сам така, колкото повече има, все ми е по-трудно да избера какво да ям.
Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.
pljushen- Брой мнения : 903
Join date : 13.11.2011
Rhino написа:Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.Emma написа:мидиRhino написа:боб
наденичка
УЖАС!
Маймуно, Носорогът халюцинира!
След като му взе копторите, сектата му е увеличила дозата дето му я ръга в чая и сега го чакат да се хвърли през прозореца с мисълта, че ще политне
Rhino- Брой мнения : 6497
Join date : 23.04.2009
Местожителство : everywhere
pljushen написа:Rhino написа:Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.Emma написа:мидиRhino написа:боб
наденичка
УЖАС!
Маймуно, Носорогът халюцинира!
След като му взе копторите, сектата му е увеличила дозата дето му я ръга в чая и сега го чакат да се хвърли през прозореца с мисълта, че ще политне
Две кила с черупките, уважаемий.
А не тебе не ти трябва и ръгане, за да халюцинираш.
pljushen- Брой мнения : 903
Join date : 13.11.2011
Май само черупките, драгий.Rhino написа:Две кила с черупките, уважаемий.pljushen написа:УЖАС!Rhino написа:Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош)...Emma написа:мидиRhino написа:боб
наденичка
Маймуно, Носорогът халюцинира!
Кажи ся, що лъготиш Маймуната, че си ял миди?
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
pljushen написа:Май само черупките, драгий.Rhino написа:Две кила с черупките, уважаемий.pljushen написа:УЖАС!Rhino написа:Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош)...Emma написа:мидиRhino написа:боб
наденичка
Маймуно, Носорогът халюцинира!
Кажи ся, що лъготиш Маймуната, че си ял миди?
Ейй, вие що се дърлите с носорога ?
Или само се шегувате
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
Rhino написа:Emma написа:Rhino написа:
Вчера забъркахме един боб, страхотно върви в студа с наденичка и греяно винце.
Боб и аз сам правила , ама аз понеже наи-мразим да готвим , правя една огромна тенджера и после замразявам и така има за няколко пъти, ако ми се прияде.
Понякога е трудно с това ядене, не знaм как е при вас, ама аз и в ресторант сам така, колкото повече има, все ми е по-трудно да избера какво да ям.
Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.
Ама без да ги вариш предварително или ?
pljushen- Брой мнения : 903
Join date : 13.11.2011
Emma написа:pljushen написа:Май само черупките, драгий.Rhino написа:Две кила с черупките, уважаемий.
Кажи ся, що лъготиш Маймуната, че си ял миди?
Ейй, вие що се дърлите с носорога ?
Или само се шегувате
Как бе - аз само се опитвам да го вразумя.
Тая секта му изяде главата
Освен това, много лъже
pljushen- Брой мнения : 903
Join date : 13.11.2011
Emma написа:Rhino написа:Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.
Ама без да ги вариш предварително или ?
Варят ги предварително, разбира се - ето как ги приготвя Надюхата:
ПАНИРАНИ МИДЕНИ ЧЕРУПКИ
Мидените черупки се сваряват. Панират се в гъсто тесто. Готовите черупки се ядат по следния начин: опърженото тесто около черупката се изяжда, а черупката се осмуква и се хвърля на боклука
По същия начин се приготвят и черупки от охлюви
ГЛАВИ ОТ СКУМРИИ С ОРИЗ
Главите от скумриите се изтърбушват отвътре. Лукът и морковът се запържват, слага се ориза и се пържи, докато се оцъкли. Добавят се главите и се долива подсолената, подгрята вода. Готви се до готовност
Надя- Брой мнения : 2752
Join date : 23.04.2009
Хайде стига си приказвал глупости, Плюшен! първо се варят, после се вадят от черупките и се панират. Пането го приготвям с яйца и брашно плюс сол. Друго не е нужно. Като няма миди, панирам маслини, без костилките, видът е същият. Дори някои ги оприличават на панирани хлебарки, но са вкуснички.pljushen написа:Emma написа:Rhino написа:Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.
Ама без да ги вариш предварително или ?
Варят ги предварително, разбира се - ето как ги приготвя Надюхата:
ПАНИРАНИ МИДЕНИ ЧЕРУПКИ
Мидените черупки се сваряват. Панират се в гъсто тесто. Готовите черупки се ядат по следния начин: опърженото тесто около черупката се изяжда, а черупката се осмуква и се хвърля на боклука
По същия начин се приготвят и черупки от охлюви
ГЛАВИ ОТ СКУМРИИ С ОРИЗ
Главите от скумриите се изтърбушват отвътре. Лукът и морковът се запържват, слага се ориза и се пържи, докато се оцъкли. Добавят се главите и се долива подсолената, подгрята вода. Готви се до готовност
Надя- Брой мнения : 2752
Join date : 23.04.2009
А за черупките от охлюви, чувала съм от моята баба, габровци правели супа някога. Егати супата!
Надя- Брой мнения : 2752
Join date : 23.04.2009
Еми, току що ядох тиквената супа. Съвсем сериозно, само че аз вместо ябълка слагам два картофа нарязани на кубчета, малко ориз и нашите български подправки- магданоз, чубрица, целина(корен). Супер лека супа за вечеря.
Rhino- Брой мнения : 6497
Join date : 23.04.2009
Местожителство : everywhere
Emma написа:Rhino написа:Emma написа:Rhino написа:
Вчера забъркахме един боб, страхотно върви в студа с наденичка и греяно винце.
Боб и аз сам правила , ама аз понеже наи-мразим да готвим , правя една огромна тенджера и после замразявам и така има за няколко пъти, ако ми се прияде.
Понякога е трудно с това ядене, не знaм как е при вас, ама аз и в ресторант сам така, колкото повече има, все ми е по-трудно да избера какво да ям.
Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.
Ама без да ги вариш предварително или ?
Варят се предварително десетина минути, докато им се отворят черупките. Ако има миди с отворени черупки преди варенето, се изхвърлят направо.
Rhino- Брой мнения : 6497
Join date : 23.04.2009
Местожителство : everywhere
pljushen написа:
По същия начин се приготвят и черупки от охлюви
А, за охлювите добре го каза. Отдавна не съм ял охлюви, последният път правихме салата от тях.
pljushen- Брой мнения : 903
Join date : 13.11.2011
Нанизани на връвчица, за да придадат плътност?Надя написа:А за черупките от охлюви, чувала съм от моята баба, габровци правели супа някога. Егати супата!
Убий ме, вече не си спомням от кого съм го чувал - може би от Носорога, знам ли
Едно време са им викали "вариклечковци", защото всеки връзвал клечка на своето парче месо в общия казан, за да си го познае после
Rhino- Брой мнения : 6497
Join date : 23.04.2009
Местожителство : everywhere
Надя написа:А за черупките от охлюви, чувала съм от моята баба, габровци правели супа някога. Егати супата!
Сиромах човек - жив дявол. Едни комшии от вилата, с които често си пиехме ракията, ни научиха да правим сироп от листата на вишна. Не от плодовете, а от листата. .
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
Rhino написа:Надя написа:А за черупките от охлюви, чувала съм от моята баба, габровци правели супа някога. Егати супата!
Сиромах човек - жив дявол. Едни комшии от вилата, с които често си пиехме ракията, ни научиха да правим сироп от листата на вишна. Не от плодовете, а от листата. .
жестоко...как ?
Аз сиропи не пия...ама ти разкажи...а вишна никак не харесвам...много са кисели
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
Rhino написа:Emma написа:Rhino написа:Emma написа:Rhino написа:
Вчера забъркахме един боб, страхотно върви в студа с наденичка и греяно винце.
Боб и аз сам правила , ама аз понеже наи-мразим да готвим , правя една огромна тенджера и после замразявам и така има за няколко пъти, ако ми се прияде.
Понякога е трудно с това ядене, не знaм как е при вас, ама аз и в ресторант сам така, колкото повече има, все ми е по-трудно да избера какво да ям.
Ние си правим всичко в големи порции, защото сме големи лакомници. Вчера например, понеже ни си приядоха миди и на нас, взехме две кила от рибния ресторант (който не е съвсем лош), опържихме мидичките с брашънце и ги сложихме в стъклен съд с изцеден един лимон, една глава нарязан лук и половин глава чесен, сух копър, сол и черен пипер. За няколко минути така се оставаят да поемат и после се консумират с изстудено бяло винце. Ометохме всичко.
Ама без да ги вариш предварително или ?
Варят се предварително десетина минути, докато им се отворят черупките. Ако има миди с отворени черупки преди варенето, се изхвърлят направо.
Както и такива със затворени след варенето...аз ги купувам готови сега в сос от бяло вино...докато ми омръзнат...
Emma- Брой мнения : 4274
Join date : 23.04.2009
Надя написа:Като няма миди, панирам маслини, без костилките, видът е същият. Дори някои ги оприличават на панирани хлебарки, но са вкуснички.
Никога не съм го чувала това, но сигурно си струва да опита човек.
Освен това се научих да панирам патладжан и тиквички по много лесен начин. Разделяш ги на две колелцата, после ги овалваш само в брашно и панираш, стават супер. И да са на тънки колелца...
|
|