Моля, заповядайте!
И не пестете чесъна!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/TaratorBg.jpg
Ооо, Рино, много обичам таратор, никога една порция не ми стига. Аз добавям и орехи, само че ако трабва да избирам между топлата супа и студената, бих предпочела топлата. Независимо от сезона. Със сигурност и Логик обича много шкембе-чорбата, щото спомням си, веднъж ме покани да ходим заедно не къде да е, а точно на шкембеджийница, тогава хич даже не се съобрази какви биха могли да бъдат последиците, ако случайно преям.Rhino написа:По идея на Апостола, откривам летния сезон с българска супа за европейци.
Моля, заповядайте!
И не пестете чесъна!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/TaratorBg.jpg
Чудесно, Момо, много върви с таратор, няма начин Рино да не почерпи по капачка от това питие всичките.momo написа:
momo написа:
Надя написа:Ооо, Рино, много обичам таратор, никога една порция не ми стига. Аз добавям и орехи, само че ако трабва да избирам между топлата супа и студената, бих предпочела топлата. Независимо от сезона. Със сигурност и Логик обича много шкембе-чорбата, щото спомням си, веднъж ме покани да ходим заедно не къде да е, а точно на шкембеджийница, тогава хич даже не се съобрази какви биха могли да бъдат последиците, ако случайно преям.Rhino написа:По идея на Апостола, откривам летния сезон с българска супа за европейци.
Моля, заповядайте!
И не пестете чесъна!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/TaratorBg.jpg
Слагам, разбира се, мъничко.Rhino написа:Наде, а олио слагаш ли в таратора?
Хайде, и внимателно с жегите.
Надя написа:Слагам, разбира се, мъничко.Rhino написа:Наде, а олио слагаш ли в таратора?
Хайде, и внимателно с жегите.
Благодаря за съвета, ще се пазим.
momo написа:Съставки:
1 глава кромид лук
2-3 малки тиквички
3-4 моркова
3 червени чушки
шепа сушени гъби най-добре манатарки или 7-8 средно големи пресни култивирани гъби
колбас по желание
100-200гр сирене
2 яйца
1 пакет готови кори
масло
олио
сол, къри, кимьон
Могат да се добавят и половин ситно нарязана ябълка и малко ядки, кашу за предпочитане
Приготвяне:
Лукът се запържва в олио, прибавят се ситно нарязаните моркови и чушки. Пържат се 2-3 минути, слагат се нарязаните на кубчета тиквички и гъби. Пържат се още до омекването им. Колбасът се слага преди отстраняването на тигана от огъня или малко преди това, ако има по-голямо съдържание на мазними като бекона или пушените гърди. След като сместа поизстине се прибавят ябълката, ядките, настърганото сирене, подправките и едното яйце и единият белтък. Сместа се бърка до получаването на хомогенна смес.
Приготвя се смес от разтопено масло и олио с която се слепват три листа от готовите кори, предварително разрязани на половина. Върху тях се поставя част от плънката и се навиват на руло с диаметър около 3см. Нареждат се в намазнена тава и отгоре се намазват с разбития жълтък. Пекът се на 180-200С за 20минути или до придобиване на златиста коричка.
След изпичането се нарязват на ивици от по 6см и се сервират топли или студени, като могат да се гарнират със различни сосове.
Бележки:
Могат де се правя експерименти с начина на загъване на плънката в корите или да се използва бутер тесто
momo написа:super
apetitno zvu4i nali
momo написа:Продукти:
Надя написа:Не ще да е това причината, бях му омръзнала много преди това.
И да не пропунете КОПЪР!Надя написа:Слагам, разбира се, мъничко.Rhino написа:Наде, а олио слагаш ли в таратора?
Хайде, и внимателно с жегите.
Благодаря за съвета, ще се пазим.
Emma написа:А на мен ???? искам и шоколад...
Иска ли питане? Благодаря, Рино и в каната изглежда добре.Rhino написа:Ще хапнете ли по един таратор в жегите?
|
|