bezprizorni



Join the forum, it's quick and easy

bezprizorni

bezprizorni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
bezprizorni

форум за посветени


5 posters

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Пет Юни 05, 2009 11:55 am

    По идея на Апостола, откривам летния сезон с българска супа за европейци.

    Моля, заповядайте!Smile
    И не пестете чесъна!Very Happy Very Happy Very Happy

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/TaratorBg.jpg
    Надя
    Надя


    Брой мнения : 2752
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Надя Пет Юни 05, 2009 1:55 pm

    Rhino написа:По идея на Апостола, откривам летния сезон с българска супа за европейци.

    Моля, заповядайте!Smile
    И не пестете чесъна!Very Happy Very Happy Very Happy

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/TaratorBg.jpg
    Ооо, Рино, много обичам таратор, никога една порция не ми стига. Аз добавям и орехи, само че ако трабва да избирам между топлата супа и студената, бих предпочела топлата. Независимо от сезона. Със сигурност и Логик обича много шкембе-чорбата, щото спомням си, веднъж ме покани да ходим заедно не къде да е, а точно на шкембеджийница, тогава хич даже не се съобрази какви биха могли да бъдат последиците, ако случайно преям. Smile
    momo
    momo


    Брой мнения : 336
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty podaru4e

    Писане  momo Пет Юни 05, 2009 2:19 pm

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Mastika
    Надя
    Надя


    Брой мнения : 2752
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Надя Пет Юни 05, 2009 2:26 pm

    momo написа:Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Mastika
    Чудесно, Момо, много върви с таратор, няма начин Рино да не почерпи по капачка от това питие всичките. Smile
    momo
    momo


    Брой мнения : 336
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Зеленчукови банички

    Писане  momo Пет Юни 05, 2009 6:03 pm

    Съставки:

    1 глава кромид лук
    2-3 малки тиквички
    3-4 моркова
    3 червени чушки
    шепа сушени гъби най-добре манатарки или 7-8 средно големи пресни култивирани гъби
    колбас по желание
    100-200гр сирене
    2 яйца
    1 пакет готови кори
    масло
    олио
    сол, къри, кимьон
    Могат да се добавят и половин ситно нарязана ябълка и малко ядки, кашу за предпочитане


    Приготвяне:
    Лукът се запържва в олио, прибавят се ситно нарязаните моркови и чушки. Пържат се 2-3 минути, слагат се нарязаните на кубчета тиквички и гъби. Пържат се още до омекването им. Колбасът се слага преди отстраняването на тигана от огъня или малко преди това, ако има по-голямо съдържание на мазними като бекона или пушените гърди. След като сместа поизстине се прибавят ябълката, ядките, настърганото сирене, подправките и едното яйце и единият белтък. Сместа се бърка до получаването на хомогенна смес.
    Приготвя се смес от разтопено масло и олио с която се слепват три листа от готовите кори, предварително разрязани на половина. Върху тях се поставя част от плънката и се навиват на руло с диаметър около 3см. Нареждат се в намазнена тава и отгоре се намазват с разбития жълтък. Пекът се на 180-200С за 20минути или до придобиване на златиста коричка.
    След изпичането се нарязват на ивици от по 6см и се сервират топли или студени, като могат да се гарнират със различни сосове.

    Бележки:
    Могат де се правя експерименти с начина на загъване на плънката в корите или да се използва бутер тесто
    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Съб Юни 06, 2009 1:24 am

    momo написа:Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Mastika

    Мерси, МОМО! Very Happy

    Тъкмо за жегите. Very Happy
    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Съб Юни 06, 2009 1:26 am

    Надя написа:
    Rhino написа:По идея на Апостола, откривам летния сезон с българска супа за европейци.

    Моля, заповядайте!Smile
    И не пестете чесъна!Very Happy Very Happy Very Happy

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/TaratorBg.jpg
    Ооо, Рино, много обичам таратор, никога една порция не ми стига. Аз добавям и орехи, само че ако трабва да избирам между топлата супа и студената, бих предпочела топлата. Независимо от сезона. Със сигурност и Логик обича много шкембе-чорбата, щото спомням си, веднъж ме покани да ходим заедно не къде да е, а точно на шкембеджийница, тогава хич даже не се съобрази какви биха могли да бъдат последиците, ако случайно преям. Smile

    А, мани го тоя Логик, че ще почна да ревнувам... Evil or Very Mad

    Впрочем, той като разбра, че имаш съпруг, не е вече толкова настоятелен да се срещате... Very Happy Very Happy Very Happy
    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Съб Юни 06, 2009 11:33 am

    Наде, а олио слагаш ли в таратора? Very Happy

    Хайде, и внимателно с жегите. Smile
    Надя
    Надя


    Брой мнения : 2752
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Надя Съб Юни 06, 2009 6:27 pm

    Rhino написа:Наде, а олио слагаш ли в таратора? Very Happy

    Хайде, и внимателно с жегите. Smile
    Слагам, разбира се, мъничко.
    Благодаря за съвета, ще се пазим. Smile
    Надя
    Надя


    Брой мнения : 2752
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Впрочем, той като разбра, че имаш съпруг, не е вече толкова настоятелен да се срещате

    Писане  Надя Съб Юни 06, 2009 6:29 pm

    Не ще да е това причината, бях му омръзнала много преди това. Smile
    Emma
    Emma


    Брой мнения : 4274
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Emma Съб Юни 06, 2009 10:41 pm

    Надя написа:
    Rhino написа:Наде, а олио слагаш ли в таратора? Very Happy

    Хайде, и внимателно с жегите. Smile
    Слагам, разбира се, мъничко.
    Благодаря за съвета, ще се пазим. Smile

    Аз пак не. И без това го пия само в много крайни случаи, щот рядко става много топло. bounce Днес направос и измръзнах навън. affraid
    Emma
    Emma


    Брой мнения : 4274
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Emma Съб Юни 06, 2009 10:43 pm

    momo написа:Съставки:

    1 глава кромид лук
    2-3 малки тиквички
    3-4 моркова
    3 червени чушки
    шепа сушени гъби най-добре манатарки или 7-8 средно големи пресни култивирани гъби
    колбас по желание
    100-200гр сирене
    2 яйца
    1 пакет готови кори
    масло
    олио
    сол, къри, кимьон
    Могат да се добавят и половин ситно нарязана ябълка и малко ядки, кашу за предпочитане


    Приготвяне:
    Лукът се запържва в олио, прибавят се ситно нарязаните моркови и чушки. Пържат се 2-3 минути, слагат се нарязаните на кубчета тиквички и гъби. Пържат се още до омекването им. Колбасът се слага преди отстраняването на тигана от огъня или малко преди това, ако има по-голямо съдържание на мазними като бекона или пушените гърди. След като сместа поизстине се прибавят ябълката, ядките, настърганото сирене, подправките и едното яйце и единият белтък. Сместа се бърка до получаването на хомогенна смес.
    Приготвя се смес от разтопено масло и олио с която се слепват три листа от готовите кори, предварително разрязани на половина. Върху тях се поставя част от плънката и се навиват на руло с диаметър около 3см. Нареждат се в намазнена тава и отгоре се намазват с разбития жълтък. Пекът се на 180-200С за 20минути или до придобиване на златиста коричка.
    След изпичането се нарязват на ивици от по 6см и се сервират топли или студени, като могат да се гарнират със различни сосове.

    Бележки:
    Могат де се правя експерименти с начина на загъване на плънката в корите или да се използва бутер тесто

    Тъкмо се чудех с какво да си напълня един пай. Купих си готови пай - формите. Това е идея, ама ябълките сте ги подмина.
    momo
    momo


    Брой мнения : 336
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  momo Съб Юни 06, 2009 10:48 pm

    super Smile
    apetitno zvu4i nali
    Emma
    Emma


    Брой мнения : 4274
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Emma Съб Юни 06, 2009 10:56 pm

    momo написа:super Smile
    apetitno zvu4i nali

    Da! Сте го пробвам. Smile
    Сега си пека едни нарязани на огромни парчета картофки!
    momo
    momo


    Брой мнения : 336
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Картофи запечени на фурна с чесън

    Писане  momo Нед Юни 07, 2009 12:48 am

    Продукти:

    2 кг картофи
    2 средни глави червен лук
    2 склидки чесън

    1 с л мащерка, ситно нарязана
    или 1 ч л суха мащерка
    60 мл зехтин
    1 ч л сол
    1/2 ч л смлян на едро черен пипер


    Приготвяне:

    • Картофите се почистват и се мият и без да се обелват се нарязват на 4 части.
    • Всяка глава лук се нарязва на 6 части.
    • Чесъна се наситнява.
    • Всичко се поставя в голяма тава и се разбърква.
    • Фурната се загрява предварително до 220 С.
    • Пече се около 1 час като периодично се разбърква с лопатка.
    • Докато зеленчуците не станат меки.
    • Сервира се горещо или поне със стайна температура.


    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда _51976
    Emma
    Emma


    Брой мнения : 4274
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Emma Нед Юни 07, 2009 12:52 am

    momo написа:Продукти:


    Интересно звучи! Smile
    И тях сте пробвам.
    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Нед Юни 07, 2009 3:55 am

    Надя написа:Не ще да е това причината, бях му омръзнала много преди това. Smile

    Ми нищо чудно, за да те възприеме човек, му е необходимо доста въображение.
    А човекът е свикнал да разсъждава логически... Very Happy Very Happy Very Happy
    Апостолът на Свободата
    Апостолът на Свободата


    Брой мнения : 202
    Join date : 24.04.2009
    Age : 76
    Местожителство : Sofia-Lulin, Bulgaria

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Апостолът на Свободата Пон Юни 08, 2009 7:50 pm

    Надя написа:
    Rhino написа:Наде, а олио слагаш ли в таратора? Very Happy

    Хайде, и внимателно с жегите. Smile
    Слагам, разбира се, мъничко.
    Благодаря за съвета, ще се пазим. Smile
    И да не пропунете КОПЪР!
    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Пет Юли 24, 2009 4:27 pm

    Пажалста:
    http://lh6.ggpht.com/nathaliee999/SF5lbf2GDiI/AAAAAAAAPPk/28vVprKMINA/tarator%20004.jpg

    Laughing


    http://kuking.net/2_337.htm
    Emma
    Emma


    Брой мнения : 4274
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Emma Пет Юли 24, 2009 11:06 pm

    А на мен ???? Rolling Eyes искам и шоколад... affraid
    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Съб Юли 25, 2009 2:13 am

    Emma написа:А на мен ???? Rolling Eyes искам и шоколад... affraid

    И на тебе, разбира се. Smile

    Бял или афроамерикански? Very Happy
    Rhino
    Rhino


    Брой мнения : 6497
    Join date : 23.04.2009
    Местожителство : everywhere

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Rhino Чет Юни 17, 2010 7:56 pm

    Ще хапнете ли по един таратор в жегите? SmileТаратор - Време е за добрите изстудени блюда Taratorkana
    Надя
    Надя


    Брой мнения : 2752
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Надя Чет Юни 17, 2010 8:12 pm

    Rhino написа:Ще хапнете ли по един таратор в жегите? SmileТаратор - Време е за добрите изстудени блюда Taratorkana
    Иска ли питане? Благодаря, Рино и в каната изглежда добре. Smile
    Emma
    Emma


    Брой мнения : 4274
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Emma Чет Юни 17, 2010 9:10 pm

    Здравейте бе Хора, как сте ?

    Таратор си пиете значи... Very Happy

    Аз пия whisky . Cheers !!! Laughing
    Emma
    Emma


    Брой мнения : 4274
    Join date : 23.04.2009

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Emma Чет Юни 17, 2010 9:19 pm

    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда CHIVAS%20REGAL%20WHISKY%20750ml

    Кой иска да сподели с мен този момент!!! cheers

    Sponsored content


    Таратор - Време е за добрите изстудени блюда Empty Re: Таратор - Време е за добрите изстудени блюда

    Писане  Sponsored content


      В момента е: Вто Май 21, 2024 5:09 am