bezprizorni



Join the forum, it's quick and easy

bezprizorni

bezprizorni

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
bezprizorni

форум за посветени


3 posters

    По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти)

    pljushen
    pljushen


    Брой мнения : 903
    Join date : 13.11.2011

    По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти) - Page 2 Empty Re: По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти)

    Писане  pljushen Сря Апр 10, 2013 6:30 am

    Нискоалкохолен коктейл с глог тинктура и крушова ракия

    Половин шишенце тинктура глог се смесва с 30 гр. крушова ракия и във водната чаша се долива вода до 200 грама. Става и с други пловоди ракии. Глог тинктура или пък плодова ракия може да се капне в горчивото сутрешно кафе.
    pljushen
    pljushen


    Брой мнения : 903
    Join date : 13.11.2011

    По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти) - Page 2 Empty Re: По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти)

    Писане  pljushen Сря Апр 10, 2013 8:41 am

    ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ВАРОШЛИЙСКИТЕ ЧУШКИ - варошлийско адобo*

    При варенето на карначето, в бъдещата яхния се слага малко замразен зелен грах и дафинов лист, а освен това, едро срязан опържен в смесено олио лук, оцет, канела, кафява захар, но без брашно. Карначето се вади и на негово място се туря подвареното, нарязано на ивички и изпържено като за кебаб свинско.

    Вари се до откат ниска температура. Притопля се на силен уок.
    pljushen
    pljushen


    Брой мнения : 903
    Join date : 13.11.2011

    По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти) - Page 2 Empty Re: По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти)

    Писане  pljushen Сря Апр 10, 2013 6:27 pm

    ___________________________
    *Адобо е филипинско национално ястие, което се яде към ориз.

    Състои се от месо, мариновано на хапки в соев сос, оцет и дафинов лист. Вари се до откат, т.е. докато не свърши маринатата и не остане на мазнина. Понякога парченцата месо се пържат, за да станат хрупкави и се връщат в соса.

    Sponsored content


    По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти) - Page 2 Empty Re: По стъпките на бай Кръстьо Ахчийски (готварски рецепти)

    Писане  Sponsored content


      В момента е: Съб Май 11, 2024 1:09 am